Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fájdalmat csillapít és gyulladást csökkent: oregánó
  2023-11-29 11:44:54, szerda
 
 



Fájdalmat csillapít és gyulladást csökkent: oregánó - oregánóolajos krém ízületi gyulladásra

A Földközi-tenger partvidékén előszeretettel használják és fogyasztják az oregánót. De nem csupán kulináris élvezeteket szolgál ez a gyógy-, illetve fűszernövény, hanem a gyógyító hatásait és tulajdonságait is kihasználják az emberek. Mutatjuk is, milyen áldásos hatásai vannak ennek a remek fűszernövénynek.

Amikor a szervezetben megemelkedik a gyulladás szintje, nemcsak a krónikus betegségek esélye nő meg jelentősen, hanem a fájdalom is, hiszen ahol gyulladás van, ott általában fájdalom is, majd kialakulnak a krónikus betegségek. Az oregánó rendszeres fogyasztásával azonban olyan vegyületek termelődnek az emberi testben, amelyek nagyon hatékonyan képesek csökkenteni a gyulladást és ezzel a krónikus betegségek kialakulásának a kockázatait is.

A fájdalom és gyulladás csökkentésében szerepet játszanak az oregánóban is aktívan jelenlévő vegyületek, ilyen például a kvercetin, a luteolin, a koffeinsav és a klorogénsav. Az oregánó egy karvakrol nevű vegyületet is tartalmaz, amely segít felgyorsítani a sebek gyógyulási idejét, illetve a kutatási eredmények azt mutatják, hogy nagy szerepe van a gyomorfekély gyógyulásában is.

Az oregánó hozzájárul egyes betegségek gyors gyógyulásához, illetve ezen betegségek megelőzéséhez. Ilyen betegség például a fogfájdalom, a menstruációs görcsök, az ízületi és izomfájdalom.

Az oregánó nemcsak gyulladáscsökkentő, hanem antimikrobiális hatással is rendelkezik. Ily módon valóban nagyon hatékonyan képes kezelni és gyógyítani a különféle bőrbetegségeket is, például az ekcémát és a pikkelysömört. Nem mellesleg nagyon hatékony a különféle bőrfertőzések gyors gyógyulásában is.

Mivel az oregánó vírusellenes hatással is rendelkezik, így minden olyan betegség kezelésére is alkalmazható, amely valamilyen vírus következtében jött létre. Nagyon hatékony például az influenza elleni védekezésben, vagy ha influenzásak lettünk, ez a gyógynövény gyors gyógyulást ígér amellett, hogy csak enyhe tünetekkel kell majd számolnunk. Az oregánóból készült tea nemcsak lázat enyhít, hanem csillapítja a torokfájást és a köhögést is.

Az oregánó ráadásul fenolos vegyületeket és olyan vitaminokat is tartalmaz, amelyek antioxidáns hatásokkal is rendelkeznek. E-vitaminban is bővelkedik, amely szintén nagyon hatékony a gyulladás csökkentésében, illetve az olyan betegségek megelőzésében, mint a cukorbetegség, az Alzheimer-kór, az elhízás és az érelmeszesedés.

Amennyiben ízületi gyulladásban szenvedünk, akkor készítsünk egy oregánóolajos krémet magunknak, hogy azonnal használni tudjuk, ha fájdalom gyötör bennünket. Melegítsünk fel vízgőz fölött 2-2 evőkanál sheavajat, kakaóvajat, majd adjunk hozzá 20 gramm méhviaszt. Mikor majdnem kihűlt az elegy, adjunk hozzá 30 csepp tömjénillóolajat, 10 csepp gyömbérillóolajat, 15 csepp oregánó-illóolajat és 20 csepp mirhaillóolajat. Használjuk ezt a krémet azokon a területeken, ahol fájdalmat érzünk.

A tömjénolaj üzeneteket küld az agy limbikus rendszerébe, amelyről ismert, hogy befolyásolja az idegrendszert. Gátolja a gyulladást okozó molekulák termelődését, amelyek olyan állapotokhoz kapcsolódnak, mint például az ízületi gyulladás. A gyömbérillóolaj nemcsak gyulladást csökkent, hanem fájdalmat is csillapít. A mirhaillóolaj szeszkviterpéneket és terpenoidokat is tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásokkal rendelkeznek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tömjénillóolajat, mirhaillóolajat, fűszernövénynek, bőrbetegségeket, gyömbérillóolaj, antimikrobiális, tulajdonságait, csökkentésében, előszeretettel, érelmeszesedés, kialakulásának, fogyasztásával, felgyorsítani, idegrendszert, megelőzésében, cukorbetegség, gyógyulásában, következtében, bőrfertőzések, oregánóolajos, pikkelysömört, gyógyulásához, terpenoidokat, mirhaillóolaj, megelőzéséhez, influenzásak, rendelkeznek, menstruációs, gyulladásban, termelődését, megemelkedik, szervezetben, alkalmazható, gyomorfekély, fűszernövény, kapcsolódnak, gyógyító hatásait, remek fűszernövénynek, szervezetben megemelkedik, gyulladás szintje, krónikus betegségek, oregánó rendszeres, emberi testben, karvakrol nevű, sebek gyógyulási, kutatási eredmények, gyomorfekély gyógyulásában, oregánó hozzájárul, menstruációs görcsök, oregánó nemcsak, különféle bőrbetegségeket, különféle bőrfertőzések,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tóth Ágnes - Szervusz pad  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Tavaszi kép  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Krisztinától  Albert Einsteinről  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Alázat  Örülök, hogy látlak!  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Soha ne kedvezz...  Makszim Gorkij gondolata  Fekete István - Akác  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A sors  Szívem  Örülök, hogy látlak!  Az engedelmesség miért nem vál...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Png virág  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Kaffka_Margit  Png csokor  Nevem  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  A sors  Adakozás  Png rózsa csokor  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kövesd a cowboyt!  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akik bántanak téged  Sose bánj semmit  A kételkedés kezelése  Zilahy Lajos gondolata  Csak a fogyatkozás látható  A kételkedés kezelése  képre írva  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gyógyító hatásait, remek fűszernövénynek, szervezetben megemelkedik, gyulladás szintje, krónikus betegségek, oregánó rendszeres, emberi testben, karvakrol nevű, sebek gyógyulási, kutatási eredmények, gyomorfekély gyógyulásában, oregánó hozzájárul, menstruációs görcsök, oregánó nemcsak, különféle bőrbetegségeket, különféle bőrfertőzések, oregánó vírusellenes, influenza elleni, gyógynövény gyors, oregánóból készült, oregánó ráadásul, gyulladás csökkentésében, olyan betegségek, oregánóolajos krémet, krémet azokon, tömjénolaj üzeneteket, gyulladást okozó, ízületi gyulladás, gyömbérillóolaj nemcsak, tömjénillóolajat, mirhaillóolajat, fűszernövénynek, bőrbetegségeket, gyömbérillóolaj, antimikrobiális, tulajdonságait, csökkentésében, előszeretettel, érelmeszesedés, kialakulásának, fogyasztásával, felgyorsítani, idegrendszert, megelőzésében, cukorbetegség, gyógyulásában, következtében, bőrfertőzések, oregánóolajos, pikkelysömört, gyógyulásához, terpenoidokat, mirhaillóolaj, megelőzéséhez, influenzásak, rendelkeznek, menstruációs, gyulladásban, termelődését, megemelkedik, szervezetben, alkalmazható, gyomorfekély, fűszernövény, kapcsolódnak, állapotokhoz, befolyásolja, izomfájdalom, kihasználják, vegyületeket, védekezésben, vírusellenes, csökkenteni, kockázatait, gyulladásra, rendelkezik, partvidékén, fogyasztják, termelődnek, területeken, csillapítja, élvezeteket, rendszerébe, fogfájdalom, klorogénsav, gyógynövény, melegítsünk, kialakulnak, antioxidáns, torokfájást, vitaminokat, számolnunk, oregánóból, hatékonyan, gyulladást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4013
  • e Hét: 28904
  • e Hónap: 60390
  • e Év: 265091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.